Acords Català

Zoo presenta nou disc: Llepolies

14 / Abril / 2021 - Carlo Sala -
Zoo presenta nou disc: Llepolies

Fa tot just un any i mig, Zoo anunciava una aturada indefinida, que havia de servir-los per escriure un nou disc, el disc més seu de tots: Llepolies.

Tots els fans tenien (bé, teníem) moltes expectatives sobre Llepolies, un disc que s'ha cuit a foc lent i venia carregat de novetats. Zoo no només presentava el disc, sinó que també presentava el seu nou segell discogràfic Zoo Records i una completa autogestió en totes les fases de creació, publicació i distribució de l'àlbum.

Després d'haver comprat el disc el mateix dia que sortia, i portar més de tres setmanes escoltant-lo, puc dir que Zoo l'ha clavada. Cançons amb el mateix missatge que ha caracteritzat al grup des dels seus inicis, però arriscant-se a provar coses en el terreny musical amb cançons com Sereno, una col·laboració amb SFDK, una cançó molt més tranquil·la i pausada del que ens té acostumats el grup.

La Telecogresca

Zoo no podria haver trobat lloc millor per presentar el seu nou disc que a la Telecogresca. Aquest festival se celebra des de l'any 1978 i, des de la primera edició fins aquesta, ha estat organitzat pels estudiants d'Enginyeria de l'UPC. Aquesta teleco era, però, diferent. Els assistents estaven distribuits en dos espais diferents: a la pista, en comptes de trobar-nos-hi centenars de persones acumulades escoltant al seu grup preferit, hi vam trobar taules ben separades amb 4 o 5 cadires al voltant de les taules. Per altra banda, a la zona de grades hi havia gent asseguda, també amb una bona distància de seguretat. Cal remarcar que l'organització va ser exemplar, cosa que ens va fer veure que la cultura en pandèmia és totalment viable i necessària.

El Concert

El concert va ser excepcional. Zoo va saber transmetre tota la força i potència de les seves cançons al públic de forma exemplar. Partint d'un directe que ja tenien amb els dos anteriors discos, han estat capaços d'introduir bastants temes de Llepolies, barrejant-los amb els seus grans hits. Temes com ToboganLlepoliesAvantLa del futbol van crear una simbiosi excel·lent amb temes com CaminsVentiladorsFaenaEsbarzers​...  Això juntament amb les ganes de música que tenia el públic: èxit rotund.

A més, van aprofitar que l'artista valenciana Jazzwoman també va actuar a la teleco just abans de Zoo i va participar en el concert amb tema Tir al ninot.

Zoo és, actualment, un dels grups capdavanters de la música catalanovalenciana actual, amb un estil propi únic i irrepetibles. Et recomano moltíssim que escoltis el seu nou disc: Llepolies​.

"Sempre a la contra, i avant!"