Acords Català

Quart Primera presenta disc en un 4t1a - Crònica en exclusiva

17 / Març / 2015 - Àngels Salgado -
Quart Primera presenta disc en un 4t1a - Crònica en exclusiva

Pere Jou estrena Neurones a la punta d’un iceberg al menjador de pisos de les quatre capitals catalanes.

El més comú quan algú et convida un diumenge al migdia al menjador de casa seva és que sigui per fer el vermut, oi? Però què en diríeu si a més de les tradicionals patates i olives també compteu amb la presència del cantant de Quart Primera? Aquest va ser el luxe del qual una quinzena de persones vam poder gaudir en un pis 4t 1a de la ciutat de Tarragona.

I és que en Pere Jou, veu cantant de la banda, ha decidit que cap escenari seria millor que aquells que pròpiament fan honor al nom del grup, sota el lema ‘El meu 4t 1a’. Per aquest motiu, va obrir una convocatòria a través de la xarxa i, un cop escollits els pisos de cada capital catalana, s’ha passat el cap de setmana recorrent el català per donar a conèixer les cançons del nou treball Neurones a la punta d’un iceberg (Satelite K, 2015) en un ambient íntim i exclusiu.

Així doncs, entretant les joves amfitriones més que atentes acabaven d’enllestir l’aperitiu, els convidats anàvem arribant més que il·lusionats per l’esdeveniment al que teníem el privilegi d’assistir. Alhora, no faltaven les converses quotidianes, les rialles i les bromes entre el músic i els que es convertirien en l’afortunat públic. Quan només passaven vint minuts del migdia de diumenge i en un marc més que distès, el cantant barceloní donava inici a un concert que no deixaria ningú indiferent.

timbre

8 punts” –els de sutura que van haver de donar-li al cap a Jou per tancar-li un trau– es convertia en el tema inicial d’un repertori que combinaria les cançons de treballs anteriors amb les del nou àlbum, peticions dels fans i infinites confessions i anècdotes que encara convertirien l’instant en quelcom més màgic. Poc després, sentiríem un dels temes que més està agradant d’aquest darrer treball: “Dret a caure”, amb un missatge que malgrat que ‘tots aparentem ser molt forts, amaguem les debilitats i aguantem el pànic a trencar-nos’; i és per això que el cantant afirmava que la cançó encoratja a ‘reconèixer que el fet de ser vulnerables alhora ens fa forts’.

Tot i que el disc ha estat publicat fa només unes setmanes, Pere Jou destacava que el 4t 1a tarragoní demostràvem haver fet els deures, i és que érem els primers que cantaven les lletres amb ell, a diferència dels concerts que ja havia fet el dia anterior a Barcelona i Girona. Però per si això semblés poc, el vocalista de Quart Primera no va haver d’insistir massa perquè tres valents del públic –també experimentats del món de la música– s’engresquessin a  acompanyar-lo amb guitarra i veus per interpretar “El món en un cafè”. I un cop que la confiança era màxima, tots ens envalentíem a cantar la tornada de “Doctor” sense cap mena de vergonya.

tots tocant

Alhora, tampoc no podem obviar el petit gran detall que van rebre les tres inquilines del pis i la parella d’una d’elles –com a artífex per haver ofert el pis tarragoní– a mode d’agraïment. I és que Jou va fer entrega a cadascun d’ells d’un fragment de cançó de Quart Primera a mode d’iman com a regal per acollit a casa aquest esdeveniment.

frase1

Semblava que el temps no passés en aquell pis, i és que tots embadalits anàvem demanant cançons que feien retronar els aplaudiments per tota la sala d’estar, i preguntant secrets que en Pere explicava de bon grat. Tot i això, el cert és que passava més d’una hora d’ençà que l’actuació havia començat i res o ningú no podia aturar el final imminent, que havia de permetre repetir l’actuació a la ciutat de Lleida unes hores més tard. Però no sense abans una preuada sessió de fotos, autògrafs, somriures i paraules màgiques que costaran molt d’agrair i faran que tots recordem amb especial il·lusió aquest concert particular de Quart Primera en un 4t 1a.

panoramica

frase2 vertic