Acords Català

Les 10 cançons d'aquest estiu

21 / Juny / 2015 - Albert Muñoz -
Les 10 cançons d'aquest estiu

Ja som a les portes de l’estiu, i com no podia ser menys, caldrà tenir la banda sonora ben preparada. Des d’Acords Català volem deixar-vos una petita recopilació de temes, que creiem que seran deu de les cançons que més sonaran aquest estiu. Sense més dilacions, altaveus al màxim i guitarra a punt!

Podeu fer clic sobre el títol per escoltar la cançó i veure la lletra i els acords.

1. Els Catarres - Nit d'agost

Ja és un fet que el nou disc d’Els Catarres s’ha convertit en un dels més escoltats del moment, amb lletres optimistes i romàntiques i amb unes melodies i tornades més que enganxoses. Aquest tema va per totes les històries d’amor que naixeran en les properes i càlides nits d’agost.

2. Oques Grasses - Amiga de ningú

El seu segon disc —publicat l’any passat— els va portar a dalt de les llistes de la música en català. Sembla que aquest any volen repetir-ho amb un nou àlbum, però de moment esperarem amb aquest single d’avançament. Molt guapo el videoclip a l’estil “Lonely Boy” dels The Black Keys.

3. Joan Rovira - Per ser feliç

S’ha de reconèixer que el Peix sense espina de l’artista ebrenc (Satélite K, 2015) ha resultat ser un “discàs”. Celebrem l’estiu amb aquesta cançó, gaudint de les petites coses del dia a dia i arriscant-ho tot sense por de cagar-la. Per ser feliç no cal tant.

4. Projecte Mut - En la nit artificial

Un tema alegre, ballable i eivissenc. Una mica del folk-rock de Projecte Mut per animar matins, tardes i nits. A escoltar-lo, idò!

5. La Terrasseta de Preixens - Je t'aime

“Una cançó d’amor que se’n riu de les cançons d’amor, però a la vegada ella mateixa no deixa de ser una cançó d’amor”. Amb aquest humor i amb la força de la seva música, La Terrasseta de Preixens ens presenten el seu tercer disc: Candidatura.

6. Quart Primera - Les cinc trenta-cinc

Ei, que l’estiu no és només per a les parelles! També cal oblidar les velles històries d’amor i repintar-se un riure de vermell per a aquest estiu. Us deixem amb aquesta meravella del pop que ens regala Pere Jou en el seu últim disc.

7. Pepet i Marieta - Súper guai

Amb aquest tema alegre i refrescant us animem a desconnectar de totes les preocupacions de l’any. Tard o d’hora arribaran les vacances per a tothom! Després de crear la Cançó de l’Estiu 2014 de TV3, el ritme estiuenc de Pepet i Marieta també ens acompanyarà aquest any, amb el seu nou disc: La sal de la vida.

8. Els Amics de les Arts - La Taula Petita

Si bé és cert que Els Amics de les Arts no fan una música idònia per a festes majors, aquest 2015 compleixen 10 anys, i ben complits. Amb un bon grapat de discs i premis al darrere, tot just fa dos mesos que ens han regalat aquest single. És hora de trucar als vells amics i quedar a la taula petita del bar de sempre.

9. Doctor Prats - Rockamboleska

Però també caldrà molta festa major de la de tota la vida! És hora de cantar, de ballar i de viure, d’encendre tota la passió amb aquest tema inclòs al disc Patates amb Peix (2015), el primer del grup.

10. Lax'n'busto - Miami Beach

I per acabar un clàssic de clàssics. Un bon rock’n’roll a l’americana. L’arxiconegut Pemi Fortuny torna als escenaris des que va deixar els Lax’n’Busto al 2006 i ho farà amb La Banda Impossible, la galàctica formació creada únicament per actuar al Canet Rock 2015. Sens dubte, una de les cançons que sonaran ben fort aquest estiu.