Acords Català

Els 90’ més vius que mai

16 / Octubre / 2014 - Genís Pena -
Els 90’ més vius que mai

“La meva Terra és el Mar”, “ El tren de mitjanit” o “L’Empordà” són tres himnes que van marcar una època, una generació. El rock català dels anys 90’ va apadrinar a un conjunt de bandes que van revolucionar la música catalana. Però no ens hem de posar nostàlgics, han tornat. I més vius que mai.

Lax’n Busto, després d’anys d’inactivitat, tornaven al 2013 amb un nou disc. I li han agafat el gust als escenaris. Aquest 2014 han publicat “Essencials i Rareses”, un disc doble, editat en diferents formats,  que tal i com indica el títol inclou cançons que la banda considera indispensables juntament amb extres i alguns temes inèdits. Els del Vendrell han estat de gira durant tot l’estiu i tenen previst fer-ho fins a principis de 2015.

Ben diferent és el cas de Sopa de Cabra i Sau. El reciclatge ha estat més pronunciat en aquestes dues formacions, però de totes maneres, el seu retorn s’agraeix. Els dos líders de les bandes, Gerard Quintana i Pep Sala, s’han agafat a nous talents per a tornar a enlairar el seu vol. Com a resultat, han nascut Gerard Quintata + Xarim Aresté i Pep Sala + Crator. Els primers estrenaven “Tothom ho sap”(2014), un disc amb noves cançons que demostra el gran moment de forma de Quintana. La fusió amb Xarim Aresté (ja va ser el guitarrista de Sopa de Cabra a la seva darrera gira) ha donat un impuls fresc i renovat al seu directe.

L’Ex-Sau, per la seva part, s’ha posicionat com a productor de la banda ebrenca “Crator”, però renuncia a penjar la guitarra. Durant aquest darrer any, han sigut freqüents les aparicions de Sala als escenaris per rememorar èxits com “Boig per tu” acompanyat dels seus apadrinats.