Acords Català

El noi del port: projecte solidari

27 / Juny / 2016 - Àlex Usach -
El noi del port: projecte solidari

Ja són molts anys els que han passat des de que la gran crisi financera del 2008 va esclatar, on milers de persones van perdre els seus treballs, estalvis i fins i tot opcions de futur. Avui, 8 anys després, encara hi ha molta gent pagant les conseqüències. No és estrany doncs veure gent que abans tenia la vida solucionada, ara hagi de fer ús d’ajudes per arribar a final de mes, ja sigui de familiars, de bancs d’aliments o fins i tot remenant contenidors.

L’Edgar Massegú (Pulpopop) i en Xavi Pendón, dos músics conscients d’aquesta nefasta situació, es van preguntar com podrien ajudar a resoldre aquest problema. La solució, com no, ha vingut de la mà de la música.

Així doncs, presenten el tema “El noi del port” una cançó que explica la història d’un vailet sense casa que viu al port i que sobreviu gràcies a les sobres que li donen els pescadors. El tema és un valset mariner, acompanyat d’artistes com en Xavi Jonama (l’Empordanet), el grup d’Havaneres Les Anxovetes, o la Neus Mar.

Alhora, la cançó també pretén criticar la difícil situació en que es troba la pesca artesana a les nostres terres.

El 100% de les donacions aniran destinades a aconseguir peix pel banc d’aliments, un bonic gest altruista que sens dubte ajudarà a millorar la situació de persones que no es troben al seu millor moment.

Des d’Acords Català donem suport a la proposta. Si un missatge hem de treure en clar d’aquesta iniciativa és que on hi ha música, hi ha esperança.

Per fer una donació, seguir aquest enllaç: http://www.bancdelsalimentsgirona.org/ca/donacions#EL_noi_del_port

Pots tocar la cançó “El noi del port” seguint aquest enllaç: acords de "El noi del port".

On hi ha música, hi ha esperança.