Acords Català

Guia completa pel Canet Rock '17

29 / Juny / 2017 - Albert Muñoz -
Guia completa pel Canet Rock '17

Per quart any consecutiu torna el Canet Rock. El llegendari festival dels 70 va reaparèixer al 2014 per oferir-nos un espectacle de música en català sense precedents, i des de llavors no ha deixat de triomfar. Estàs segur de tenir-ho tot controlat per aquest any? Som-hi!

On és el festival?

En un espai a l'aire lliure amb accés restringit. Al mateix Pla d'en Sala on es celebrava als anys 70, a Canet de Mar. Si véns amb cotxe, l'espai és molt proper a la sortida de la C-33 de Canet de Mar. Hi ha diversos pàrquings, però la organització recomana utilitzar transport públic. Hi ha autobusos organitzats des de tota Catalunya, consulta'ls aquí. L'opció més senzilla sembla ser el tren, i a més amb l'entrada et fan un 30% de descompte en els bitllets d'anada i tornada a Canet (primer has de sol·licitar el val de descompte aquí!). De l'estació de tren fins al Pla d'en Sala hi ha 1'2km... però val la pena recorre'ls, llegeix el següent apartat!

Planol aparcament

Que he de portar?

No es permet l'entrada de begudes ni aliments al recinte. Hi haurà servei de bar i food-trucks (+info aquí). En les últimes dues edicions les cues pels tiquets i el servei han funcionat ràpid. Si no és el cas, sempre es pot sortir del recinte i utilitzar altres proveïdors (però atenció, només es podrà entrar i sortir del recinte fins les 2 de la nit! - donaran una polsera per fer-ho).

Tot Canet es mobilitza per l'ocasió. Tota la llarga avinguda que uneix el centre de Canet amb el Pla d'en Sala s'omple de tendes de samarretes, productes catalans, parades al carrer, serveis de restauració i bars. Et recomanem portar alguna bossa o motxilla lleugera per si fas alguna compra! A més, recorda que fins i tot dins del recinte es ven marxandatge oficial del festival i dels grups que hi participen.

Dins del Pla d'en Sala no es pot acampar amb tenda (la festa és d'un sol dia, tot i ser 12 hores!). L'espai és força gran i està cobert per gespa o sorra, depenent de la zona, pel que sí que pot ser aconsellable portar algun tipus de tapís o tovallola per seure-hi o tirar-t'hi a sobre si necessites descansar. Si arribes a primera hora, també agrairàs haver agafat unes ulleres de sol o algun barret.

Quina música escoltaré?

El cartell d'aquest any és difícilment igualable. Hi haurà música per totes les edats i gustos dins l'espectre del pop. Te'n fem un resum per ordre d'horari:

18:00h RASKA: Amb quasi 2500 vots, van resultar els vencedors del concurs ActuaCanetRock, pel que s'han guanyat un lloc al cartell, obrint el festival. Però no són pas un grup novell, doncs ja tenen 3 discs al mercat... escolta l'últim aquí!

18:40h HORA DE JOGLAR: Recordeu el Cantina Band, aquella coneguda melodia que sonava a Star Wars? Doncs amb aquest ritme de swing portat al seu estil personal, Hora de Joglar arrasaran l'escenari amb tots els divertits instruments que carreguen i la característica veu de l'Isart Camps. Fins ara ja han tret dos treballs, comença a escoltar-los!

19:20h LA IAIA: La seva música no té definició. Són La Iaia i ens presentaran el seu últim àlbum, "Tornar a ser u (2017)". Els que hi vau ser... recordeu la macro-coreografia que van organitzar al Canet Rock 2015? No us ho perdeu aquest any!

20:15h GOSSOS: No cal parlar d'un dels grups més grans de la música en català. La seva ininterrompuda trajectòria d'èxits des del 1997 no dóna lloc a discussió. Ens presenten el seu darrer treball, "Zenit (2016)", però segur que no s'oblidaran dels clàssics. Ells també repeteixen al Canet Rock, recordeu la interpretació de "Corren" amb La Banda Impossible i l'Alguer Miquel de Txarango?

21:20h JOSEP MARIA MAINAT: El veterà de la música també es deixarà veure uns minuts aquest any. Després de tots els anys amb La Trinca, Mainat ha col·laborat en la producció i organització d'incomptables events musicals i televisius, entre ells el mateix Canet Rock.

21:45h JARABE DE PALO: Ja ho va dir en Pau Donés, ja són "50 Palos (2017)" i una pesada càrrega a sobre, però res mai el farà deixar de fer música. Sens dubte per nosaltres, els indiscutibles caps de cartell d'aquest any seran rebuts amb els braços oberts de les 25.000 persones que hi haurà al Pla d'en Sala. Estàs llest per cantar a ple pulmó al ritme de "Grita", "Depende" o "La Flaca"?

23:00h ELS AMICS DE LES ARTS: L'Edu, en Ferran, en Dani i en Joan Enric ja es coneixen l'escenari del Canet com si fos el seu propi pis del carrer Muntaner. Venen a presentar-nos "Un estrany poder (2017)", un disc sorgit després de 2 anys apartats dels escenaris, on culminen la seva exitosa trajectòria musical amb un estil més electrònic i contundent. Ja l'heu escoltat? Al YouTube tenen vídeos en 360º!

23:50h MIQUEL DEL ROIG: El cantautor ebrenc farà curtes però múltiples aparicions durant la nit, i ens portarà a tots a cantar els seus temes propis així com un recull de cançons populars de sempre. Et deixem aquest micro-reportatge de l'any passat per que vagis escoltant al "Cantautot".

00:00h SOPA DE CABRA: Tampoc cal parlar del que potser va ser el grup de més èxit del rock català dels 90. Les composicions de Josep Thió i la veu de Gerard Quintana han creat himnes indiscutibles pel llegat de la música en català. Segur que tots us sabeu de memòria L'Empordà, El far del sud o El boig de la ciutat... doncs a cantar-les a la lluna de mitjanit!

01:15h ZOO: Els originaris de Gandia aterraran a Canet amb el seu nou àlbum "Raval (2017)" sota el braç. Els seus ritmes electrònics i les seves rimes sonaran més fort que mai pels altaveus gegants del Pla d'en Sala.

02:05h MIQUEL DEL ROIG

02:20h ITACA BAND: No calen presentacions pels de Montcada i Reixac. S'han convertit en un dels grups més estimats dels panorama musical català actual, i el seu últim treball, "Explosiva (2017)", no deixarà a ningú indiferent. Vols saber-te totes les cançons? Pots començar per aquí, en català o castellà!

03:30h BUHOS: Ja han conquistat el cor de moltíssims seguidors amb els seus darrers treballs i els seus preciosos videoclips. Buhos ens portaran melodies i ritmes per donar encara més màgia a la fantàstica nit que ja haurem viscut i ens quedarà per viure a aquestes hores. Us deixem amb alguna coseta per escoltar... Ei! I si voleu tocar Barcelona s'il·lumina, la Sarai us explica els acords en aquest vídeo!

04:10h DOCTOR PRATS: El seu últim àlbum, "Aham Sigah (2016)", va ser omnipresent durant l'estiu passat i no ha deixat de sonar des d'aquells dies. La força i ganes de festa que transmeten Doctor Prats des de dalt de l'escenari ens esperen... que tot està per fer!

05:00h TXARANGO: La culminació d'una nit perfecta arribarà amb Txarango i la sortida del sol. L'èxit insuperable de la banda segur que farà ballar i resistir a tothom fins al final. "El cor de la terra (2017)" combina les experiències de la banda durant els seus viatges a Àfrica i Síria amb les seves melodies i lletres tendres i plenes d'optimisme. Ja l'heu escoltat? Ah, i crec que no som els únics que esperem una possible col·laboració dalt de l'escenari...

Pels que no coneixeu alguns dels grups del festival i us hagués agradat escoltar alguna cosa abans, l'organització del Canet Rock ha creat aquesta llista de Spotify amb algunes cançons seleccionades cada grup. Encara hi sou a temps!

Així està el Canet Rock aquest any. Nosaltres hi serem, t'ho perdràs tu?